No niin....

Ma luulen, etta aloitan aina mun tekstit samalla tavalla, eli siis sanoilla "no niin". No kuitenkin jos on nain, niin sitten on... se on oikeastaan ihan hyva tapa aloittaa kirjoittaminen, joten miksi ei sita kayttaisi.

Taalla ei oikeastaan nyt ole tapahtunut mitaan erikoista. Siis sillai, etta voisi nayttaa mitaan erikoisia kuvia, mistaan erikoisista paikoista... saa nahda ensi viikolla, kun meidan on tarkoitus hieman matkustaa. Aluksi oli tarkoitus menna tuonne viidakkoon, mutta kun ensi viikko on Perulaisten pyha viikko, niin kaikki lennot oli varattu ja jaljella on vain kalliita lentoja... ja mun taytyy hieman ruveta ajattelemaan sita rahaa, koska vaikka elama taalla on halpaa, niin faktahan on, etta rahaa vaan menee. sita ajattelee niin helposti, etta "sehan maksaa vain XXeuroa..." ja se on totta, etta asiat itsessaan ei maksa niin paljoa, mutta kun tuolla tavalla ajattelee useita kertoja paivassa, niin rahaakin menee... ja valitettavasti vaikka halpaa on, niin ei sita saasta rahaa ostamalla vain halpoja tavaroita.

Taalla on nyt presidentinvaalit, ja kaksi henkiloa on siis johdossa. nainen ja mies: Lourdes Flores (Nainen) on tosi oikeistoa ja puolustaa paljon rikkaiden oikeuksia ja kansainvalistymista, mika on hyva, paitsi etta perusta loytyy paljon koyhia... Sitten on toinen ehdokas Ollanta Humala (mies), joka kuulemma on koyhien puolella. Ongelma tassa miehessa on etta se on entinen armeijankenraali, ja silla on aika varikas menneisyys. Taalla puhutaan paljon siita, etta paljon ihmisia on kidutettu, murhattu ja "kadonnut" sen alaisuudessa. Se on myos taysin Chilea vastaan ja kuulemma haluaisi sotaa Chilen kanssa (niille, jotka ei tieda Peru ja Chile ei pida toisistaan, koska niilla on ollut sotaa keskenaan... joskus 1800 luvun lopussa...hmmm). Humala on myos aika vihamielinen USAta kohtaan eika oikeastaan pida muistakaan saatika sitten kansainvalistymisesta. Luin myos yhden jutun lehdesta, jossa sen vanhemmat sanoi, etta kaikki homot pitaisi mestata... joten se on hieman jannaa (nain ulkomaalaisena... ei siis homona... hah!!) jos se voittaa pressanvaalit... No kaikille sukulaisille (aiti, nunnu, sun muut) ja huolestuneet kaverit (jenny ja jenni muun muassa) kyselin hieman Suomen suurlahetystosta, niin ei kai pida olla huolissaan, vaikka siita tulisi presidentti!!! mutta sanotaan nain, etta toivon Peruun naispresidenttia!!!!

Mun taytyy sanoa yleensa Limasta kaupunkina, etta vaikka Peru on toodella kaunis maa, niin itse Lima kaupunkina on aika ruma!!! Itse asiassa tosi ruma... viela kun siihen lisaa saasteet, niin joskus kylla miettii, etta huh huh. Jotta kukaan ei siis saa vaaraa kuvaa, pidan toodella paljon limasta ja taalla on toodella hyva meiniki, mutta olen varmasti nahnyt kauniimpiakin kaupunkeja. Ja varsinkin kun miettii meidan raitista ilmaa suomessa, niin olen kylla sita mielta, etta meilla menee aika hyvin suomessa... vaikkakin loska, kylma ja pimeys voivat olla myos rasittavia...

Koyhyys on toinen iso ongelma, josta kirjoittelin aitilleni tanaan: Se on siis kasittamatonta, etta esimerkiksi tuo meidan "maailman paras" siivoaja Suli ansaitsee n. 225 solea kuukaudessa... tama tarkoittaa etta se ensaitsee euroissa reilun 50 kuukaudessa... ja vaikka tama onkin halpa maa, niin ei tama sentaan niin halpa ole, etta silla voisi kuvitella parjaavan... no toisaalta se kylla sanoi, etta mm. tama kauppa missa mina asioin joka paiva on hanelle kallis ja han kay kaupassa oman kotinsa lahella, joka on koyhaa aluetta... tekisi mieli menna katsomaan hintoja, mutta se on kuulemma hieman vaarallista kayda noissa koyhemmissa osissa kaupunkia. Se taytyy viela mainita, etta Suli ei siis ole sita kaikista koyhinta vaeston osaa, vaikka luetaankin koyhaksi... on taalla ihmisia joilla menee viela paaljon huonomminkin. Se muun muassa on taysin kasittamatonta, etta kun ma tulen baarista ulos illan lopuksi (siis n. klo viisi aamuyosta), ei ole mikaan ihme, etta noin 5-6 vuotias lapsi kavelee vastaan kadet taynna tupakkaaskeja/karkkia ja koittaaa myyda niita, eika voi kuulemma menna kotiin, ennenkuin on myynty tupakkansa loppuun... ja vaikka saaliksi kay, niin ei sita voi aina ostaa karkkia/tupakkaa niilta. Se on hieman saali, mutta ma jopa huomaan arsyyntyvani niista... vaikka oikeastihan se on saali.

No niin... nyt menenkin tasta leffaan, mutta kirjoittelen taas kohtapuolin lisaa ja laittelen kuvia...

Seuraaavaan kertaan!!!!

ok... kirjoittelenkin hieman lisaa, koska eilen piti menna leffaan, joka keskytti mun kirjoittamisen. Mun piti viela kertoa hieman lisaa... ja lisata pari kuvaa, mutta kun on kiire, niin on kiire.

Teemu oli siis taalla... Tosi kool, mutta ei se kaveri ymmartanyt, vaikka kuinka koitin hommata sille perulaista tyttoystavaa... no kylhan me pidettiin sitten hauskaa mutenkin... syotiin ja juotiin hyvin... tassa pari kuvaa kun fixattiin piñacoladat tuonne meidan katolle:

62409.jpg

62410.jpg

Ja taytyihan median myos syoda hyvin... ja vaikka ei ole suomalaisen ravun voittanutta... taskuravut on kylla toodella hyvia... siis katsokaapas naita kaunokaisia:

62770.jpg
62794.jpg

Oli kylla yksi ihan top-10 ateria perussa... tottakai Sulin valmistamana... mmm mmm!!!

No niin... nyt luulen etta kaikki jutu tuli kirjoitettua mita pitikin!!! Eli siis jatketaan!!!

:Sam

PS. kirjoittakaa niita kommentteja!!!!