JEEEE!!!!

Nyt sitten meikalainen on ottanut ensimmaisen askeleen matkallani Galapagokselle... Eli siis soitin just bussiyhtio Ormeñolle ja ostin matkan Equadoiriin kaupunkiin, jonka nimi on Guyaquil (hieman vaikea lausua, ainakin puhelimessa!!). Sielta Lonely Planetin mukaan jarjestetaan matkoja Galapagokselle... joten JEEEEEEE!!!! Nyt sita mennaan...

Eli siis ensi lauantaina (13.5) klo 8.00 aamulla meikalaisella on viimeinen koe (Perun historia)... sen jalkeen menen kotiin pakkaan hieman ja klo 15.00 aloitan matkan Guyaquiliin... Matka kestaa sellaiset vaatimattomat 26 tuntia, joten paikan paalla pitaisi olla siis seuraavana paivana (14.5) klo 17.00.  Taa on mainio ratkaisu, koska talla tavalla myos ratkeaa mun ongelmat viisumin kanssa... 16 paiva on viimeinen viisumin voimassaolopaiva, jolloin mun taytyy olla poissa mmasta...ja kun palaan maahan saan automaattisesti (ja ilmaiseksi) lisaa aikaa kolme kuukautta... muuten aika olisi maksanut 20$ kuulta.

Mutta kuten sanottu... matka kestaa siis ihan tarpeeksi pitkaan (26h)...Tama tietenkin on siis ilman (ei mitenkaan harvinaisia) myohastymisia... joten katsotaan nyt kuinka kauan joutuu persustaan puuduttamaan bussissa. Taytyy vain toivoa, etta ipodissa riittaa virtaa ja etta bussissa on hyvia elokuvia (tapahtuu aika harvoin)... Matka maksaa 60$, joka on ihan ok hinta, koska bussi on nopea versio... eli siis hitaampiakin versioitakin loytyisi halvemmalla, mutta raha ei nyt ole tarkeaa... jos aion tuhlata muutenkin omaisuuden matkaan galapagokselle, niin kaipa nyt voi matkustaa hieman mukavammin... ja toisaalta mahan saastan viisumin kanssa 60$, joten voihan ne tahankin tuhlata...;)

Varoitan sitten vain, etta olen matkalla ainakin viikon, jonka jalkeen viela matkat takaisin limaan, joten jos minusta nyt ei sitten kuulu mitaan reiluun viikkoon, niin ei hataa... meikalainen on ratsastamassa Jattilaiskilpikonnilla!!!!

Saattaa sitapaitsi olla, etta kohtapuolin taman reissun jalkeen meikalainen matkustaa Cuscoon ja Machu Pichuun, koska muuten alkaa kesakuu ja kaiken maailman turistit valtaavat paikat, mika tarkoittaa etta hinnat moninkertaistuu ja se viimeinenkin ripe vanhan inkakulttuurin hajusta haipyy, kun kaiken maailman valkoihoiset surraavat ymparilla...

eli siis tama toukokuu on se viimeinen paras mahdollisuus lahtea viela oikeasti kokemaan jotain(ainakin pariin kuukauteen), ennenkuin turistit tulevat!!! Joten saattaa olla,Galapagoksen jalkeen en myoskaan ole paljoa kotona!!!! Mutta kesakuussa olen varmasti kotona, koska taman kuun jalkeen mulla ei varmaan ol yhtaan rahaa jaljella....

Taytyy menna ostamaan sukkia, koska ne on loppu... tai sillai etta mulla on muutama pari jaljella ja sitten loytyy aina niita kummallisia sukkia, joiden toinen pari on kadoksissa... se on kasittamatonta, mutta niita on siis aina, seka perussa etta suomessa!!!

Muuten menee hyvin... olen ihan adrealiinikierroksilla, koska nyt vihdoinkin tapahtuu jotain konkreettista mun matkan suhteen!!! JEEE... no kuitenkin... huomenna on kaksi tenttia, mutta taidan olla opiskelematta, koska nyt ei pysty keskittymaan... torstai on vapaa (tarkoittaen sukkien-ostopaivaa) ja perjantaina on viela toiseksiviimeinen tentti... Lauantaina vika tentti ja lahto!!!!

Niin ja tanaan oli baarimestaritentti... se meni hyvin... praktiikkapuolesta (yastamasy- drinkin (arvottu) valmistaminen), siita tuli 16 pistetta kahdetakymmenesta (20)... teoriapuoli meni mielestani hyvin, mutta tuloksia taytyy hieman odotella!!!

Muuta uutista hmmm... jaa Sainpahan Hans-serkkuni houkuteltua tanne... se ilmoitti tilanneensa yhtakkia lennot tanne kesakuun alusta... joten se on kivaaa.... Pitaisikohan sille hommata perulainen tyttoystava... 9 paivaa aikaa... heh heh... varo vaan Hans... tulee rankka reissu... luulen etta kummatkin aidit on kohtapuolin ihan huolissaan... hah onhan ne nahnyt meidat muutenkin yhdessa... kuvitelkaapa Perussa!!!

... ja asiasta (Hansista) kolmanteentoista (siis galapagokseen)... eli siis taytyy vain toivoa, etta matka onnistuu, koska on siis muitakin komplikaatioita matkalla Galapagokselle... sinne saa paastaa vain 50 ihmista kerrallaan (koska ne koittaa suojella saarta ja sen elaimia), joskus jonot voivat olla viikkojen mittaisia (yleensa kuitenkin vain turistikaudella)... sitten taytyy loytaa opasreissu ja viela lennot... nama taytyy tietenkin koordnoida siten, etta lennan samalle saarelle, josta opasreissu lahtee... on kuulemma kaynyt myos niin ,etta opas on ollut eri saarella kuin turistit ja siten matka mennyt pilalle... asia ei siis ole yhtaan helppo... painvastoin, mutta joka tapauksessa meikalainen on siis nyt kuitenkin itse aktiivisena asiassa, ja kun joskus haluan jotain tosi pljon, yleensa saan asiat jarjestymaan... jos matka ei onnistu, niin sitten ei voi mitaan...ainakin yritin!!!

Se mika on hieman tylsaa, on etta matkustan yksin... varsinkin tallaisessa ongelmareissussa, olisi kiva olla kaveri mukana, mutta toisaalta... meikalainenhan viihtyy yksinkin aivan mainiosti ja mielummin yksin kuin jonkun arsyttavan idiootin kanssa joka holotyksellaan pilaisi mun matkan... saattaisi joutua hainruoaksi... jos joutuisin kestamaan jotain sellaista tyyppia koko viikon... mutta ei hataa meikalainen ottaa repun ja kepin (saman, mika on niissa vesiputouskuvissa) mukaan ja lahden sitten matkaan...

Nyt siis tehtavana kaikille tutuille... pitakaa peukkua, jotta matka onnistuisi... taa nimittain tarvii kaiken onnen mita voi saada!!!

Muuten... niin ei varmaan ole muuta mielessa nyt...

Pitakaa huolta itsestanne.... meikalainen lahtee taas seikkailemaan!!!!

...Ja kirjoittakaa niita kommentteja!!!!

:Sam the man