No niin...

Matkustelin sitten taas... talla kertaa Nazcan kaupunkiin. Nazca on siis kaupunki noin 6-9 tunnin bussimatkan paassa Limasta... oiskohan noin 500-600 km matkaa. Se on pieni kaupunki, jossa ehkapa on vain noin 20 000-30 000 asukasta, ja ne kaikki elaa turismista. Matkustettiin sitten sinne viime viikon torstaina ja palattiin jo perjantaina, koska itse kaupungissa ei nyt ole niin paljon nahtavaa, vain pieni keskusta... ei muuta.

Mutta kaupungin ulkopuolella on jotain nahtavaa. Kuten ehka kaikki (jotkut) tietavat Nazca on kuuluisa Nazcalinjoista, jotka ovat siis geoglyfeja. Geoglyyfi tarkoittaa siis piirrustusta maassa... mutta nama on valtavia... eli siis monet naista on useita satoja metreja pitkia ja pienimpienkin koko on siis monta kymmenta metria.

Nama piirrustukset on tehty pitka aika sitten... Nazcakulttuurin aikana, noin 200 eaa.  jolloin taalla asui intiaaneja, jotka sitten vietti noin seuraavat 1000 vuotta piirustelemalla naita kuiva maahan (sen jalkeen sivilisaatio katosi). Alyttominta on se, etta nama kuvat on niin valtavan suuria, etta itse kuvien valmistajat eivat ole voineet katsella niita ollenkaan (ainoa mahdollisuus nahde ne on lentokone)... jolloin heraa kysymys, miksi ne on edes tehty???

Nama kuvat on luonnollisesti yhdistetty kaiken maailman ufoihin (laskeutumisratoja, jne) ja muuhun, koska on sanottu, etta niita ei ole muka voitu tehda ilman lentokoneen apua, mutta se teoria on sitten todistettu vaaraksi. Kuulemma nama kuvat on voitu tehda narujen ja keppien ja huolellisen mitoituksen avulla...

Taytyy viela kertoa pari muuta teoriaa linjoista... joku tutkija sanoi, etta intiaanit olisi sitten rakentaneet kuumailmapallon nahdakseen ja rakentaakseen kuvat, koska se kuulemma olisi ollut mahdollista senaikaisilla tyokaluilla... mutta ei ole kuulemma loydetty kauheasti todisteita talle teorialle...

Osa "tutkijoista" sanoo, etta kuvat ennustaa maailmanloppua, koska esimerkiksi on kuva apinasta(kuva loytyy myohemmin), jolla on vain kolme varvasta yhdessa kadessa, joka viittaa epamuodostumiin ja huonoihin aikoihin ja loppujen lopuksi kuulemma maailmanloppuun, joten jos satutte nakemaan kolmivarpaisen apinan, niin juoskaa!!!

Suosituin teoria on kuitenkin se, etta Nazca shamaanit, jotka nuuskasivat (viela tanakin-paivana, kuulemma) jonkinlaista hallusinaatioyrttia, jonka sanottiin antavan kyvyn lentaa, ovat naiden kuvien ideoimisen takana... he kuulemma lensivat ja pystyivat nakemaan nama kuvat ja auttamaan niiden rakentamisessa... valitettavasti en loytanyt tata yrttia mistaan... olis siinakin sitten saastanyt sen lennon hinnan...;)

Sitten mennaan vahan teknisempaan tietoon... maapera jolle nama kuvat on tehty on siis taytta aavikkoa, eli siis lampotila ei juuri muutu +22c asteesta miksikaan, joka on helpottanut kuvien sailymista... kuvat on valmistettu poistamalla kerros rautaoksidia, joka peittaa aavikkoa, jolloin vaaaleampi maakerros sen alla tulee esiin... tama siis saa kuvan nayttamaan vaalealta tummempaa pohjaa vasten. Inkkarit on sitten ehtineet tehda aika paljon naita kuvia... yhteensa niita on sitten loydetty yli 300, mutta me nahtiin valitettavasti vain 11 niista...

Meilla oli muuten hieman huono tuuri, koska tottakai juuri kun me saavuttiin kaupunkiin koko kaupunki karsi kerosiinipulasta, jolloin lentaminen oli paljon kalliimpaa kuin muuten... eli siis me jouduttiiin pulittamaan reilun puolen tunnin matkasta lentokoneella noin 70 dollaria, joka on 20 dollaria normaalia korkeampi hinta... mutta toisaalta ei se nyt maailmaa kaada, ja nahtiinpa kuvat tosi hyvin!!!

Mutta nyt itse asiaan, olen taas jaaritellut aivan liikaa..., eli siis kuvat...


74686.jpg

No niin tassahan meikalainen on siis odottelemassa lentokoneeseen paasya. taka-alalla on sitten pari sellaista cecna-lentokonetta, jolla sitten lennettiin. Niita on kaksi mahdollisuutta, joko iso tai pieni... isoon mahtuu 5 matkustajaa ja pieneen kolme... meikalainen sitten paasi ison kyytiin.

Meilla oli hieman huono tuuri... tai ei nyt huono, mutta kuten normaalisti E-Amerikassa mikaan ei toimi niinkuin pitaisi ja organisoiminen ei ole helppoa taalla, joten mina ja mun kaksi kaveria (yksi ranskalainen ja yksi toinen suomalainen) ei paasty samalla koneella, vaan jouduttiin ottamaan eri koneet... mika ei nyt loppujen lopuksi haittaa mitaan, koska ei siina lennon aikana nyt kuitenkaan kauheasti seurustella, vaan katsellaan kuvia... sitapaitsi hieman korvauksena sekoilusta kaikki paastiin istumaan apu-pilotin paikalle, josta on parhaat nakymat, koska on suurimmat ikkunat!!

74684.jpg

Tama ylapuolella oleva kuva taas nayttaa meidan lentoreitin, eli siis siina on kuvattu linjat jotka nahdaan ja missa jarjestyksessa, en ole varma naetteko reitista mitan, koska kuva on tassa kirjoitusvaiheessa normaalia pienempi, mutt ainakin mun koneella pystyy selkeasti nakemaan reitin ja kuvat... joka tapauksessa mennan eteenpain.

Seuraavat kuvat on sitten lahtoa... eli siis taytyihan mun ottaa pari kuvaa siita kun me noustiin taivaalle... oli aika jannaa, koska en ole ennen ollut tallaisessa pienlentokoneessa aikaisemmin...

74689.jpg
74692.jpg

Nyt paastaan jo ensimmaiseen kuvaan. Tama on siis sen ufoteoria-kannattajien mielikuva... Sen nimi on "austronautti", ja sehan nayttaakin hieman austronautilta, joka heiluttaa vuorenrinteelta... Voi hyvin kuvitella, etta ufo-friikit on ihan innoissaan tallaisesta ufo-kuvasta... silla on viela paljon ufoille tyypillisia piirteita (iso paa ja silmat) eika kauheasti muistuta ihmista...uuu!!

74703.jpg

Tama seuraava kuva ei ole kauhean kuuluisa, mutta se on puu... se on kuvassa "oikeinpain" eli siis juuret on kuvan alalaidalla ja oksat nousevat kuvan ylalaitaa kohti vahan vinosti... (osa kuvisat on ehka hieman epaselvia, koska oli vahan vaikea ottaa kuvia lentokoneesta, mutta aika hyvin onnistuin mielestani).

75487.jpg

Seuraavassa kuvassa on sitten se kovanonnen apina... eli siis se on myos oikeinpain... sen hanta on spiraalilla ja muuten se kavelee eteenpain neljalla jalalla oikealle pain.

74740.jpg

Tassa kuvassa (alhaalla taas) on sitten koira... koira on lentokoneen varjosta vasemmalla, ja valitettavasti ei ole oikeinpain vaan "kavelee" kuvan oikeata reunaa ylospain... eli siis sen jalat osoittavat oikealle... se varjo on muuten meikalaisen lentokone... hah

74764.jpg

Seuraavassa kuvassa on kondori... ehkapa kaikista epaselvin kuva, mutta kondori on lentamassa ylopsain kuvan oikealla puolella... pyrsto osoittaa alaspain ja siivet levittaytyy sen jalkeen sivuille... (toivottavasti kuvat nakyyy paremmin luku-moodissa...)

74812.jpg

No niin taa pitaisi nakya, eli siis tassa on hamahakki... se nayttaa vahan muurahaiselta, mutta se on oikeasti hamahakki... kuten kaikki nakevat, hamis on keskella kuvaa kavelemassa kuvan yla-laitaa kohti. Hamahakkin on myos yksi kuuluisimmista nazca-kuvista, joten joku ehka tunnistaa sen...?

74825.jpg

Seuraavat kaksi kuvaa on sitten siita kaikista kuuluisimmasta Nazcan kuvasta... eli siis kolibri... Taa kolibri oli hyva, koska ma onnistuin ottamaan siita pari oikein hyvaakin kuvaa... se on muutenkin ika cool, koska design on aika magee !!!

74851.jpg
74834.jpg

Seuraava kuva, joka saattaa olla aivan mahdoton nahda on yksi suurimmista Nazcan kuvista... se on kurki... kuri on 280 metria pitka kaulan ja nokan kanssa... siita oli tosi vaikea ottaa kuvi, juuri siksi... se oli niin hiton pitka, mutta yhden onnistuin... mutta sekin on vahan epaselva... voin nayttaa sitten uudestaan kuvia Suomessa isommalta screenilta, jotta naita olisi hieman helpompi nahda!!

75237.jpg

Taa seuraava on hyva kuva, ja taas yksi ufo-friikkien suosikki... sen nimi on "kadet" ja silla on kadet... hassun kropan jatkeena (ilmiselva ufo...;)... (ma luulen etta shamaani joka suunnitteli taman  nuuskasi hieman liikaa sita hallusinaatioyrttia), mutta hieno kuva kumminkin... Toinen teoria tasta kuvasta on etta se  on Sammakko...

75791.jpg

Ja viimeista nazcalaista viedaan, eli siis tassa on Tappajavalas (eli siis Orca) Se on aika selva... pyrsto ylospain ja uiskentelee oikealle pain... ainoa harmi tassa kuvassa on se, etta en saanut mukaan valan alapuolella olevaa kuvan jatketta, joka kuvastaa "vihollisen paakalloa", jota valas kantaa mukanaan.

75862.jpg

Siina kuitenkin kuvat meikalaisen lennosta... ja taytyihan mun ottaa kuvia myos hieman mun koneesta, joten seuraavassa kuvassa on lentokone ja sen pilotti ja toisessa kuvassa pelkastaan kone... tallaisella laitteella sitten lennettiin aavikon ylla!!

75783.jpg
75785.jpg

Mulla oli oikeastaan hyva tuuri.... nain kaikki piirrustukset, en missannut siis yhtaan, eika kukaan voinut huonosti matkan aikana... se on kuulemma aika tavallista (siis huono olo, koska lentokone ei ole kauhean stabiili vaan heittelehtii paljon riippuen tuulesta ja ilmakuopista) ja meidan hotelli mm. suositteli, ettei kannata syoda aamiaista ennen matkaa... jonka Katja (tama toinen Suomalainen sai sitten kokea) Katja lensi kahden ranskalaistyton kanssa mun jalkeisella koneella.... ja heti parin ensimmaisen kuvan jalkeeen (10 minuuttia lentoa) ensimmainen ranskalaistytto alkoi oksentaa... ja sen kaveri seurasi sitten perassa noin viiden minuutin kuluttua... yhdessa he sitten oksentelivat yksi toisensa perassa koko matkan ajan... loppuun asti.

Katja sanoi, etta se oli aika kauheata, koska lentokone oli siis sellainen pieni kolmen ihmisen versio... joten ei paljoa tilaa... aavikolla auringossa on tosi kuuma (varsinkin pienessa lentokoneessa) ja haju oli aikamoinen, kun tytot eivat sitten saastelleet ollenkaan...Ja kun lentokone viela heittelehtii koko ajan (nousee ja laskee yhtakkisesti, joten oli kuulemma aika lahella, ettei Katja itsekin ruvennut voimeen huonosti, mutta pystyi pidattelemaan itseaan... hah hah. Onneksi lentoyhtio oli varautunut asiaan ja kaikilla oli edessaan ilmainen muovipussi, johon voi hadan tullen tarttua...

Siina reissu... muuten menee sitten ihan ok... ensi viikolla on koeviikko, ja kuten Papalle sanoin tassa viime mailissa, niin Perussa muhun on iskenyt krooninen laiskuus, joka ei vaan lahde pois... taytyy yrittaa ryhdistaytya hieman ensi viikkoon mennessa...

Toinen ongelma joka vaivaa on mun viisumi... se menee umpeen tassa kuussa ja tanaan menin sitten uusimaan sita, mutta kuten odotta saattoi... asiat eivat menneet taaskaan niinkuin oli suunniteltu, vaan sitten odotelttiin ensin pari tunita, jotta paastaisiin uusimaan viisumia, jonka jalkeen sanottiin, etta meilta puuttui dokumentti yli-opistolta, joten viisuminpidennysta ei myonnetty. Mun taytyy siis menna joko ensi viikolla uudestaan (tenttiviikolla...:( tai sitten taytyy menna rajan ylitse, jollon saan automaatisesti kolme kuukautta uutta aikaa!!!

Haluaisin menna galapagos-saarille, mutta se maksaa niin jumalattomasti, etten tieda onko minulla varaa... se myos vaikuttaa niin saatamiselta koko reissu, kaiken jarjestelyn kanssa, etten oikein tieda, mutta nyt on viimeinen mahdollisuus koska sitten alkaa turistikausi ja saataminen moninkertaistuu!!!

Vahan arsyttaa talla hetkella, koska kaikki tuollainen on niin turhaa... mutta ei kai nyt sitten voi mitaan.. pitaa hieman mietta ja sitten tehda vaan jotain... kai mun pitaa menna sinne saarille... hmmm

No kuitenkin... sitten asiasta toiseen... tassa taas nahdaan etta lapselle on turha antaa kiitosta (piiskaa vain)... eli siis viime kerralla kiittelin lukijoita siita, etta kommenntteja oli tullut hyva maara... ja ajattelin, etta viimeisin pitka kirjoitukseni herattaisi viela enemmain kommentteja... turhaan... nyt on tullut aivan liian vahan kommentteja...aiaiaiai... Kiitokset kaikille, jotka ovat kirjoittaneet kommentteja ja kritiikkia niille, jotka ovat vain lukaisseet blogini kirjoittamatta mitaan!!!

Joten kirjoittakaa ihmiset hyvat, koska niita on oikeasti tosi kiva lukea ja se antaa intoa kirjoitella lisaa juttuja tanne blogiin... meikalainen on jo ruvennut hieman etukateen suunnittelemaan kirjoituksiani (mielessa tosin ainoastaan, mutta kuitenkin)... kommentit ovat tarkeita!!!!

Pitakaa huolta itsestanne ja pitakaa hasukaa... meikalainen menee lukemaan tenttiin.... oho... en menekkaan Zuli toi just ruokaa poytaan, joten taidan syoda ensin ja sitten menen lukemaan!!!

Teita kaivaten:

Sam the man